Jižní Morava. To je víno, slunce a pohoda

22.06.2015 14:53

Jižní Morava = víno, slunce a pohoda.Přemýšlíte o tom, kam letos vyrazíte na dovolenou? Máme pro vás skvělý tip, navštivte Jižní Moravu. Pokud milujete víno, slunce a pohodu, budete si na Jižní Moravě připadat jako v ráji. Jde o turisticky velmi oblíbenou destinaci, která má mnoho co nabídnout. Centrem této oblasti je Brno, které je druhým největším městem v ČR. Za vidění stojí Moravský kras a především pak proslulá a mýty opředená propast Macocha. Nelze opomenout na překrásný Lednicko-valtický areál, Znojemsko a mnoho dalších atraktivit.

Na Jižní Moravě si přijdou na své dospělí i děti

Plánujete dovolenou a máte rádi víno? Vyberte si z nabídky pobytů „putování za vínem“. Místní vinaři produkují výborná vína, která jsou skutečně velice rozmanitá. Jejich tajemství tkví v dokonalé harmonii chuti, kořenitosti a aromatických látek. Vznikají tak zcela originální a chutná vína. Moravská vína jsou doslova vyhlášená.  

Na své si přijdou i milovníci památek a historie. Za pozornost stojí zejména dvě významné jihomoravské památky, které byly zapsány na seznam památek UNESCO. Fascinující Vila Tugendhat nacházející se v Brně. Jde o funkcionalistický skvost, který pochází z let 1929 – 1930.

Druhou významnou památkou je Lednicko-valtický areál, kterému se jinak říká „zahrada Evropy“. Jde o nejrozsáhlejší koncepčně upravenou krajinu na světě, která je zapsaná na seznamu památek UNESCO.

K dovolené patří též relaxace a odpočinek. Vyzkoušejte speciální balíček Hotelu Prestige **** ve Znojmě a užijte si Wellness pobyt   all inclusive. Doporučit můžeme ubytování v romanticky zařízeném rodinném hotelu Mlýn Velehrad s bohatou nabídkou místních vín.

Kam s dětmi?

Také rodiny s dětmi se na Jižní Moravě nebudou nudit. Děti mohou prozkoumávat pohádkové podzemí ve Znojmě. Jistě je zaujme výlet do Westernového městečka Boskovice nebo jedné ze zoologických zahrad, které se nachází v Brně, Hodoníně či ve Vyškově. Právě ve Vyškově je vyhlášený Dinopark, který nadchne nejen děti, ale i dospělé. Zvolit můžete oblíbené víkendové pobyty s   luxusním ubytováním   v hotelu Savannah **** v těsné blízkosti Merlinova dětského světa, kde zažijete spoustu legrace.

 

Zpět