Krušné hory táhnou stále více turistů i v létě

09.05.2015 14:50

Krušné horyV severozápadních Čechách při hranici s německou zemí Sasko se táhne v délce 130 km horský masív Krušné hory. Dominantou je nejvýše položená hora Klínovec dosahující výšky 1244 metrů nad mořem. Na Klínovec si lze udělat zajímavou túru například z nejvýše položené obce v České republice - Božího Daru nebo se pohodlně nechat vyvézt novou lanovkou z lázeňského města Jáchymov.

Za návštěvu určitě stojí  lázně Kurort Oberwiesenthal, které se nachází na druhé straně hranice  s Německem. Milovníci adrenalinu si zde mohou zapůjčit monster koloběžky a sjet z Fichtelbergu nebo vyrazit na výlet po připravené horské stezce spojený s návratem ve vláčku taženém parní lokomotivou po oblíbené úzkokolejce.nordic walking

Pokud se vydáte poznávat krásy Božího Daru, tak si nenechte ujít místní rašeliniště, které je největší přírodní rezervací v Krušných horách. Mezi rodinami s dětmi zde pak jednoznačně vítězí Ježíškova cesta, na které mohou děti plnit různé úkoly a získat drobné dárky. Mezi další významné vrcholy patří Plešivec. Zde turisté najdou rozhlednu, která byla postavena již v roce 1895 a nabízí svým návštěvníkům nezapomenutelné výhledy do okolí. Využít můžete nedávno otevřený areál Plešivec s lanovým parkem.

KlínovecMezi nejoblíbenější letní aktivity patří turistika, cykloturistika a nordic walking. Většina cyklistických a turistických tras vede po Krušnohorské magistrále, která se vine celými Krušnými horami. Více než 400 km tratí poskytuje dostatečný výběr náročnosti terénu pro rekreační i profesionální cyklisty. Na kole můžete navštívit i sousední Německo a z hraničního přechodu se napojit na saské cyklostezky. V případě nepříznivého počasí je možné navštívit aquapark s umělými mořskými vlnami a dalšími vodními atrakcemi v nedalekém Marienbergu či v nově vybudovaném vodním světě v Chomutově.

Krytý bazén nabízí i Wellness Hotel Nástup **** v Loučné pod Klínovcem, který patří mezi nejlépe vybavené hotely v Krušných horách a je ideálním výchozím bodem pro výlety do okolí.  
 

Zpět

Fotogalerie:

/album/fotogalerie5/krusne-hory38-jpg1/ /album/fotogalerie5/krusne-hory5-jpg1/ /album/fotogalerie5/krusne-hory21-jpg1/