Víkend – čas předurčený k odpočinku

05.05.2017 08:17

víkendové pobytyVíkend je určen především k odpočinku a relaxaci. Jenže toto pravidlo už v dnešní době tak zcela neplatí. Lidé poměrně často využívají víkendy k tomu, aby dohnali své resty a zvládli všechnu práci, která se přes týden nakupila. Málokdo dokáže opravdu odpočívat v klidu domova, prostě je zde řada rušivých prvku, které nás neustále nutí odložit chvíle zaslouženého oddechu až na později.

Ideální variantou proto je odjet na víkend někam pryč. Víkendové pobyty jsou pro takovýto případ skvělou volbou. Navíc si každý může naplánovat přesně takový typ relaxace, po jakém zrovna touží, protože nabídka je přepestrá.

Kdo chce strávit příjemné chvíle plné pohody jen se svým partnerem, ten může zvolit některý z romantických pobytů. Bývají situovány do dobového prostředí menších zámečků, kde se hosté ocitají téměř v pohádce, nebo do stylových prostor venkovských penzionů či chalup, zasazených v překrásné přírodě někde u rybníka či vysoko v horách. Už samotné prostředí navazuje harmonickou atmosféru. Navíc takovéto pobyty obvykle nabízí nejen stylové ubytování, ale i další detaily, které umocňují celkový dojem. Kytice květů na uvítanou, láhev sektu na pokoji, romantická večeře při svíčkách, to jsou propriety, které nenechají žádnou ženu chladnou. Když k tomu přidáte procházku přírodou, ať již rozkvétající jarní nebo nostalgickou podzimní krajinou, je téměř jisté, že veškerý stres, načerpaný během náročného pracovního týdne, zmizí jako mávnutím proutkem.

Romantické pobyty mohou být spojeny i s wellness pobytem. To znamená, že hosty kromě komfortního ubytování a procházek přírodou čeká také rozmazlování v různých podobách. Bez ohledu na roční období je možné vychutnat si rozličné procedury, ať již masáží, třeba relaxačních s náladovou hudbou a aromatickými oleji, nebo koupelí nejrůznějšího druhu, například květinových, čokoládových nebo třeba pivních. Zkrátka spojení aktivního odpočinku, vedoucího k pročištění hlavy, a hýčkání těla, které uklidní psychiku, je ideální kombinací pro víkend, který by si měl každý čas od času dopřát.


Nicméně odpočívat je možné nejen ve dvojici, ale i s celou rodinou. Není nic lepšího, když stráví víkend celá rodina pospolu. Zapomeňte na mobily, emaily a věnujte se svým dětem naplno. Víkendový pobyt v pohádkové vesničce nebo poblíž dětského adrenalinového centra je báječný výběr. Prakticky po celý rok je z čeho vybírat. V létě děti nedostanete z aqvaparku a také rodiče si zde mohou užít spoustu legrace. Zima pak nabízí nesčetné možnosti například horských pobytů, kde se děti vyřádí na lyžích a pak s rodiči využijí třeba návštěvu některého zábavního centra.

V dnešní hektické a uspěchané době je prostě nezbytné občas se zastavit a vypnout. Víkendové pobyty nabízí skvělou příležitost jak znovu nabrat energii, načerpat síly a strávit krásné chvíle se svými nejbližšími.

Zpět